21 Eylül 2011 Çarşamba

LOGO DENEMESİ

Ankara Arıcılık
Logomuzu tam oluşturmadığımız için şimdilik geçici bir logo yaptım. Amaç logoyu basabilir miyiz onu denemekti. Esas logomuz için ön hazırlık gibi bir şey yaptık. Reklamcıların kullandığı ve dekota  ismi verdikleri plastik bir ürünü kalıp olarak kullandım.Bu malzeme üzerine reklamcılar genelde yazı , resim gibi şeyler yapıştırıyorlar.Biraz sert ama maket bıçağı ve neşterle rahatça işlenebiliyor. Logoyu printerdan bastırdıktan  sonra karbon kağıdı ile bu malzeme üzerine geçirdim. Sonrada keserek çıkarttım. Biraz zahmetli ama kalıcı bir şey oluyor. Sonrada boş iken kovanların üzerine koyup açıkta kalan etrafını kapattım ve sprey boya ile değişik renklerde boyadım.Boyaması çok rahat oldu.



Boyama öncesi.......


Boyama sonrası.......

METRO KOVAN

Ankara Arıcılık
Bu kovanı metro kovan olarak yaptım.Taban kısımı çıkarılabiliyor. Arıların iki tarafa da geçebilmeleri için ortada, tabana değmeyecek şekilde kısa bir orta bölme tahtası var. Tabanı elek telli  ve arkadan sürgülü altlığı var.Kovan taban temizliği ve varroa için çok rahat oluyor.Yaklaşık bir katı 20-22 küçük çıta sığıyor.Diğer ana kutularına çıta ve arı lazım olduğu zaman buradan veriyorum.Normal kovan gibi üzerine katta atabiliyorum.Ana arı üretiminde destek vermek için süper bir kovan oldu. Çıta boylarım 20.5 cm olarak standart yapıyorum. Diğer ana kutularımı da bu çıta standardına göre yaptığım için çıta alıp vermelerde sorun yaşamıyorum.Tabi ki  çıta alıp vermelerde arılarını kendi kovanlarında bırakıyorum. Yoksa az bile olsalar birbirleri ile uyuşmuyor ve öldürüyorlar.














ANA ARI KUTULARININ ÖRTÜSÜ

Ankara Arıcılık
Ana arı kutularımın büyük çoğunluğunu ilaç taşımada kullanılan strafor (köpük) kutulardan oluşuyor.Bunların üstlerini kapatmak için kapak altına örtü tahtası olarak fleksiglas  (şeffaf plastik) kullanıyorum. Kapağı kaldırınca bu fleksiglas sayesinde arıları rahat görüyorum ve arı ölümleri de olmuyor. Örtü tahtası olarak çok kullanışlı bir malzeme.